fbpx

Teatre Forum a Alacant

Teatro Forum en Alicante

Teatre Forum a Alacant

"Dona igual!" - igualtat de gènere

El 8 d’abril la companyia Teatracció va realitzar 2 actuacions de l’obra «Igual dona!» en el Centre Social Comunitari «Gastón Catelló» d’Alacant. Les presentacions han estat organitzades pel Departament de la Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant i han rebut molt alta valoració tant per part del públic com per part dels professionals especialistes en la temàtica.

La primera actuació ha estat representada per als grups de joves acompanyats pel professorat i la segona per al públic en general. Totes dues actuacions incloïen el debat posterior en el qual els espectadors van participar de manera molt activa i van demostrar profund interès cap a la problemàtica. Una vegada més el teatre fòrum es demostra com una eina eficient per a la prevenció i sensibilització del públic respecte al problema.

Sensibilització en la igualtat d'oportunitats dona/home

DONA IGUAL! és una activitat de teatre interactiu divertida i encoratjadora on es treballa sobre la igualtat d’oportunitats dona/home enfocada a la inserció professional dels joves.

En l’activitat es treballa directa i indirectament els següents aspectes:
‐ la definició del concepte igualtat d’oportunitats;
‐ els rols dona/home;
‐ els estereotips professionals i les professions masculinitzades:
‐ les dificultats en l’accés a treballs per diferències de gènere (segregació horitzontal);
‐ la conciliació de la vida familiar i laboral i els prejudicis empresarials;
‐ la transmissió dels estereotips a través de la publicitat;
‐ la socialització primària i la distribució dels rols en la família.

En l’elaboració dels continguts tractats en l’activitat de teatre han col·laborat inicialment tècniques vinculades a l’àrea de la promoció econòmica de l’ajuntament d’Hospitalet del Llobregat i Gladys Guerra (pedagoga). Els continguts artístics i tècnics s’actualitzen periòdicament.

Teatre Forum a Alacant

Testimoniatges

Encarna Torregrosa, promotora d'igualtat

Rafa Hernandez, educador