fbpx

STOP COVID!!! Actuació experimental

¡¡¡STOP COVID!!! Actuación experimental

STOP COVID!!! Actuació experimental

¡¡¡STOP COVID!!! Actuación experimental

Aquest mes de novembre els alumnes de CFGM de gestió administrativa de INS La Guineueta han assistit a l’obra de teatre STOP COVID!!! Ha estat una actuació experimental amb la qual estrenem aquest projecte tan necessari. Es tracta d’una activitat de teatre que té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar al públic jove del coronavirus i Covid-19, fent enfasis en les mesures preventives i l’impacte que la situació provocada per la pandèmia ha tingut i té en la salut mental i benestar emocional dels joves.

L’activitat consta de dues parts que es complementen:

En la primera part es representa l’obra de teatre que introdueix i acosta la problemàtica del CORONAVIRUS, creant interrogants en el públic i convidant-lo a reflexionar sobre el tema.

En la segona part s’obre el debat teatral on els joves són convidats a participar de manera activa.

Els continguts sanitaris de l’obra es van elaborar en un procés de recerca i documentació, en col·laboració amb la Agència de Salut Pública de Catalunya.

Continguts sanitaris

L’obra proporciona de manera divertida la informació bàsica i útil sobre el coronavirus, possibles maneres del contagi, inclosos els botellons, i les mesures de prevenció.

Durant la representació fem un viatge des del confinament fins a les conseqüències provocades per la pandèmia: sanitàries, psicològiques, econòmiques, socials, mediambientals i en l’educació.

Observem el tremend labor dels metges intensivistes en la uci i la lluita per la vida de cada persona contagiada, la lluita entre la vida i la mort.

L’obra convida als joves a prendre consciència de la dimensió de la pandèmia i aplicar les mesures de prevenció i recomanacions sanitàries en la seva vida quotidiana.

Creació artística

En el procés de creació artística la companyia Teatracció s’inspira en la dimensió teatral que abasta la pedagogia del mestre Jacques Lecoq (França).

L’obra de teatre STOP COVID!!! bascula entre la comèdia i el drama que ha provocat la pandèmia, és una activitat lúdica i amena que permet connectar-se amb l’espectador jove.

En la representació els personatges del coronavirus apareixen com a estrelles punk fent gira mundial, són presents en diversos moments de l’obra aportant l’esperit provocatiu. També veiem el programa de la Doctora Simona i el seu ajudant Pep que proporcionen la informació sanitària a través del joc còmic. Seguim la història d’una família, la seva vivència del confinament i la perduda d’un familiar pel coronavirus. Veiem detalladament les conseqüències provocades per la pandèmia a través de les històries de diversos personatges.

L’obra s’acaba amb el combat entre la doctora i el COVID on s’emfatitza la importància de la vacunació.

STOP COVID!!! ens convida a prendre consciència de la importància de la situació que estem vivint i fer tot el possible a nivell individual per a col·laborar en aquesta lluita contra l’enemic invisible.

¡¡¡STOP COVID!!! Actuación experimental
¡¡¡STOP COVID!!! Actuación experimental
¡¡¡STOP COVID!!! Actuación experimental
¡¡¡STOP COVID!!! Actuación experimental
¡¡¡STOP COVID!!! Actuación experimental