fbpx

Stage d’estiu 2021

Stage d'estiu 2021

Stage d'estiu 2021

Inscripció oberta

Obrim inscripció per al Stage d’estiu 2021. El Stage d’estiu està compost per 4 cursos intensius setmanals: Màscara Neutra, Clown, Teatre social i Teatre d’objectes; que pots realitzar en conjunt o triar un o diversos que t’interessin.

L’objectiu del Stage d’Estiu és introduir la pedagogia de Jacques Lecoq i descobrir algunes de les seves eines principals: la imatge dramàtica i els conceptes del moviment treballant amb la Màscara Neutra, el teu propi Clown i les lleis de la comicitat, les eines per a la creació teatral i la dimensió poètica del teatre d’objectes.

Màscara Neutra

5/07 - 9/07

La màscara neutra desenvolupa essencialment la presència de l’actor a l’espai que l’embolica. Permet desbloquejar les tensions corporals i desenvolupar la plasticitat corporal. La màscara posa a l’actor en estat de descobriment, d’obertura, de disponibilitat a rebre. Permet veure, escoltar, sentir, tocar coses elementals, en la frescor d’una primera vegada.

Treballarem els conceptes bàsics del moviment corporal (economia, articulació, accentuació, respiració, ritme, projecció) i del joc elemental (la presència escènica, la urgència, l’escolta, acció – reacció, l’espai i la imatge dramàtica).

Stage d'estiu 2021
Stage de verano 2021
Stage d'estiu 2021

Clown

12/07 - 16/07

El curs de clown, basat en la pedagogia de Jacques Lecoq, convida a investigar i trobar el teu propi clown. Treballarem:

 • la cerca del propi ridícul
 • el joc de la veritat
 • el disbarat
 • la broma
 • el contacte amb el públic
 • el caminar clownesc
 • els gestos prohibits
 • el pallasso de circ
 • el número
 • el pallasso, la poesia i el cant
 • el pallasso en situacions de la vida quotidiana

Teatre social

18/07 - 23/07

El curs de teatre social és una aproximació al teatre com a eina educativa per a prevenir i sensibilitzar sobre diferents problemàtiques psicosocials. Treballarem les tècniques de la improvisació i la construcció d’escenes teatrals amb vista a la creació d’un projecte.

La companyia de teatre Teatracció es dedica a la creació i presentació de les obres de teatre de prevenció per a joves des de l’any 2000 i és la pionera a Espanya en aquest camp.

Stage d'estiu 2021
Stage de verano 2021

Teatre d'objectes

26/07 - 30/07

El curs consisteix en una exploració sobre la poètica del teatre fet amb objectes. Treballarem els següents aspectes:
– La manipulació i l’exploració de l’objecte.
– La dinàmica de l’objecte en l’espai.
– La metàfora de l’objecte.
– La imatge poètica.
– La narració d’una història simple.

Horari: dilluns – divendres 10.00 – 14.00
Preu: 200€ per un curs.
Si realitzes més d’un curs, s’aplica una reducció de 20% al segon curs.