fbpx

Nit de pel·lícules 2019

Escola de teatre físic
Escola de teatre físic
Teatre físic Lecoq
Formació professional de teatre
Teatre físic Jacques Lecoq

Nit de pel·lícules 2019

Els alumnes de Segon Nivell dels estudis professionals ens van presentar Nit de pel·lícules 2019: Tallers de Teatre entorn del treball realitzat durant el primer trimestre amb l’exploració dels Llenguatges del Gest, el Mimodrama, el Melodrama i la Comèdia amb Màscares. En el procés de creació s’arriba a confrontar el treball amb el públic per a compartir una experiència de vida.

La Nit de pel·lícules és una presentació dels tallers de creació pròpia dels alumnes dels Estudis Professionals.

El programa dels estudis professionals té una duració de dos anys i es divideix en dos cursos diferenciats. En el primer nivell es consolida la base del joc i la interpretació de qualitat. En el segon nivell s’aborden els diferents territoris dramàtics.

El programa està destinat a fomentar i desenvolupar la capacitat de la observació i la documentació com a eines per nodrir el procés de la creació. Es treballa la tècnica i la imaginació.

Cada setmana es fan els tallers en grup que es presenten davant de l’equip dels professors i es realitza l’anàlisis de l’aprenentatge. Diverses vegades al any aquests tallers es presenten en públic.

Durant els dos anys els alumnes realitzen un viajte per un ventall dels territoris dramátics.

Teatracció Escola Internacional de Teatre es basa en la pedagogia de Jacques Lecoq, mestre i pioner del teatre gestual i de creació. L’objectiu de l’escola és formar actors/actrius desenvolupant les seves habilitats interpretatives i potenciant la creació.

Una part important de la pedagogia es dedica a l’estudi de la màscara, especialment la màscara neutra. El treball amb la màscara afavoreix la primacia de la gestualitat corporal sobre l’expressió verbal, una major interacció amb el públic, un ús més complet de l’espai escènic i una prioritat d’acció física sobre la paraula.