fbpx

Espectacle “FronTerra” cia Astra

Espectacle FronTerra cia Astra

Espectacle "FronTerra" cia Astra

Una obra de teatre físic de creació propia

Espectacle FronTerra cia Astra

3 d'abril a les 19:00

El 3 d’abril a la Sala de Teatracció es realizarà la presentació de l’espectacle “FronTerra” de la cia Astra.

L’obra “FronTerra” de la creació pròpia de la cia. Astra és el fruit de la residència artística que les integrants de la companyia, Anna Tereshchenko i Sarah Stearns, has realitzat a la Sala de Teatracció des del mes d’octubre de 2020.

Sinopsi

Les fronteres passen per la terra, dibuixant els límits entre els estats. A vegades aquests límits van més enllà de les fronteres terrestres. On està el límit? El límit nacional, cultural o personal. Què passa quan travessem la frontera?

FronTerra és un espectacle que convida a reflexionar sobre el paper que exerceixen les fronteres en la vida social i personal. “La frontera: el límit, línia real o imaginària que separa els estats,” – RAE. En travessar la frontera un individu descobreix múltiples barreres exteriors i interiors i s’enfronta amb el repte de superar-les.

A través de la dansa, la poesia i un món visual de cordes i teles desbordant-se d’una maleta antiga, explorem el que ens lliga i el que ens allibera. Què és travessar una frontera?

Sarah, estatunidenca, va néixer en un país construït per immigrants, que s’ha anat tancant cada vegada més. Anna, ucraïnesa, nascuda en la Unió Soviètica, un país que ja no existeix, ha viscut una guerra a la seva regió. S’han trobat a la Unió Europea, una regió amb fronteres obertes just en un moment del ressorgiment del nacionalisme en un món globalitzat.

Partim de tradicions de les nostres cultures tan diferents i les entrellacem amb la història de la immigració als nostres països i a la Unió Europea per a investigar aquestes contradiccions.

Des dels viatges d’ocells migradors a les muralles més importants de la història, a través del moviment, investiguem el dibuix de les fronteres sobre la superfície de la terra.

Espectacle FronTerra cia Astra
cia Astra
cia Astra
Astra - companyia de teatre físic

Sarah i Anna

La companyia

La companyia Astra està formada per Sarah Stearns (els Estats Units) i Anna Tereshchenko (Ucraïna). Es van conèixer a Barcelona en 2015 quan estaven cursant els seus estudis a l’Escola Internacional de Teatre – Estudis Berty Tovías.

Fent el viatge pels territoris dramàtics de la pedagogia de Jacques Lecoq, van participar en diverses propostes escèniques interpretant a germanes. Provinents de punts oposats del món, Anna i Sarah van descobrir un profund interès compartit per la dimensió poètica i la creació teatral. Així en 2020 es van ajuntar per a formar la Companyia Astra.

Apassionades per explorar el món i la història de la humanitat les actrius omplen l’escenari amb imatges cautivants. Les maletes antigues, que guarden sorpreses, les teles volants i els balls amb les ombres transporten a l’espectador als mons imaginaris i obren la porta cap al retrobament amb la fantasia i els somnis.

Per a reservar la teva entrada escriu a cia.astra.teatro@gmail.com