fbpx

El cos poètic

El cos poètic

El cos poètic

Curs intensiu

El cos poètic

1/05 - 2/05

El cos poètic és un curs intensiu d’introducció a la pedagogia de Jacques Lecoq. El curs permet descobrir els conceptes bàsics del teatre físic.

La pedagogia de Jacques Lecoq té com a objectiu proporcionar eines per a la creació teatral, per a realitzar un nou teatre de creació i desenvolupar llenguatges teatrals en els quals aquest present el joc físic de l’actor. No es tracta solament de formar-se com a actors, sinó com a autors, directors, escenògrafs i actors.

Els tres eixos principals de la pedagogia són la improvisació, l’anàlisi del moviment i la creació personal. La improvisació és el primer traç de la creació. Es treballen les lleis de la improvisació, així mateix com les lleis del moviment. A través de l’anàlisi dels moviments s’estudien les dinàmiques del món que ens envolta a través del cos humà.

Una eina clau en la pedagogia de Jacques Lecoq és la màscara. Es realitza un tabajo amb diferents tipus de màscares: la Màscara Neutra, màscares larvàries, màscares expressives, màscares utilitàries, semi-màscares de la commedia dell art.

El curs intensiu “El cos poètic” convida a acostar-se a la dimensió poètica del teatre i descobrir les bases del teatre físic.

El curs estarà impartit per Angel Bonora, deixeble de Jacques Lecoq, i Anna Tereshchenko.

Horari: dissabte 16.00 – 20.00; diumenge 10.00 – 14.00
Preu: 80€