fbpx

Angel Bonora director

Angel Bonora director

Àngel Bonora, director de TEATRACCIÓ Escola Internacional de Teatre. S’ha format a l’Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq, on posteriorment realitza el LEM (Laboratori d’Estudi del Moviment) (Paris, 1990 – 1994).

En 1994 obté la llicenciatura a l’Institut d’Estudis Teatrals – Universitat de la Sorbonne Nouvelle Paris III, on coneix a Bernard Grosjean director de la companyia Entrées de Jeu especialitzada en el teatre d’intervenció social, amb la qual col·labora durant 6 anys impartint la formació artística de l’equip actoral.

En 1997 participa en el XIII stage de commedia dell’arte dirigit per Antonio Fava a Reggio Emília, Itàlia. Paral·lelament participa com actor en diversos muntatges presentats a Espanya, Anglaterra i França.

La seva experiència docent comença a la Maison de la Culture de Vincennes (França) on és professor d’interpretació durant el període 1991-1993. En aquest període imparteix diversos cursos de teatre a València, destacant el curs De la improvisació a la creació a la Mostra Internacional de Mim de Sueca, en col·laboració amb Jacques Lecoq.

Durant el període 1995 – 2002 ha impartit cursos de Preparació corporal, Anàlisi del moviment i Espai escènic, i ha dirigit diversos tallers de Commedia dell’arte a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Des de l’any 1995 ha sigut professor permanent a l’Escola Internacional de Teatre Estudis Berty Tovías de Barcelona.

L’any 2000 Àngel Bonora impulsa la creació de la entitat “Teatracció” i actualment és el director artístic de la companyia.

En 2023 ha actuat com a protagonista en la pel·lícula «Bloodsucker» dirigida per Boris Stout, rodada a Santorini, Grècia i en 2022 ha actuat en la pel·lícula “My generation” dirigida per Emmanuel Mandilaras, rodada a Atenes, Grècia, premiada com a millor curt de film de ficció pel London Greek Film Festival 2022.